Veel gestelde vragen

Wat is de levertijd van mijn vloer?

De gemiddelde levertijd is twee à drie werkdagen. Het kan incidenteel voorkomen dat een vloer niet op voorraad is en de levering iets langer duurt. Op uw verzoek later leveren kan altijd.

Wat zijn de leverkosten?

Wij leveren uw vloer vanaf €450 ,= gratis thuis voor uw deur af. Bij bestellingen tot € 450 ,= rekent Vindjevloer.nl leverkosten van € 40 ,=.

Kan ik zelf een gewenste leverdatum kiezen?

U kunt zelf uw gewenste leverdatum aangeven. Indien dit past binnen de logistieke routing dan leveren we op die dag. Leveringen zijn op werkdagen tussen 9.00 en 17.00u.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

U kunt uw bestelling binnen twee weken retourneren in de winkel in Vianen, mits de te retourneren producten voldoen aan de voorwaarden; zie http://vindjevloer.nl/retourneren

Mijn woning is gehorig, hoe kan ik het geluid het beste dempen?

Wij kunnen u adviseren over de juiste ondervloeren. Hiermee kan er veel geluid worden geïsoleerd. Omdat de mogelijkheden hierin heel divers zijn vragen wij u hiervoor contact op te nemen met de winkel.

Mijn vloer is toe aan een onderhoudsbeurt, biedt Vindjevloer.nl deze service ook?

Schuren, wassen, waxen, lakken en reconstrueren behoort tot onze dagelijkse werkzaamheden en dit doen we graag voor u. Kijk voor meer informatie op; http://vindjevloer.nl/onderhoud

Welke vloer is geschikt in combinatie met vloerverwarming?

U heeft een dekvloer met vloerverwarming, dan wilt u hier uiteraard ook een maximaal rendement uithalen. Om dit rendement te behalen dient de vloer te voldoen aan diverse aspecten, denk aan de juiste ondervloer, eventuele verlijming en de vloer zelf. Neem contact op met de winkel voor persoonlijk advies.

Hoe houd ik mijn vloer in goede conditie?

Wij leveren uitsluitend kwaliteitsvloeren. Echter is het gebruik en onderhoud van groot belang voor de levensduur van uw vloer. Wij adviseren de juiste onderhoudsmiddelen, een goede schoonloopmat, en waar mogelijk de juiste raamdecoratie ivm uv-licht. Vraag onze adviseur voor meer informatie. 

Is zonlicht van invloed op de kleur van mijn vloer?

Elke vloer heeft de eigenschap dat hij door de jaren heen iets kan verkleuren. In veel gevallen is die verkleuring dusdanig beperkt dat het niet opvalt. Ook hierin is goed advies belangrijk: staan uw raampartijen op het noorden of zuiden? Welk type vloer kiest u? Welk onderhoudsmiddel gebruikt u? Gebruikt u de juiste raambekleding? Uitvoerig advies geven we graag in de showroom in Vianen. 

Hoe vaak kan mijn houten vloer geschuurd worden?

Per schuurbeurt verwijderen we 1 tot 1,5mm van de toplaag, deze verse toplaag gaat ongeveer 15 tot 20 jaar mee. Aangezien veel parketvloeren een eiken toplaag van 4mm hebben, kunnen deze tweemaal opgeschuurd worden, en hebben dan ook een levensduur van zeker 50 jaar.

Komt Vindjevloer.nl mijn vloeroppervlakte inmeten, of dien ik dit zelf te doen?

Bij voorkeur komen we tevoren uw vloeroppervlakte inmeten en de dekvloer inspecteren. We rekenen voor deze service € 49,95. Uiteraard kunt u ook zelf het aantal vierkante meters of een plattegrond indienen, u bent dan zelf verantwoordelijk voor het juiste aantal pakken.

Zijn alle vloeren op de website ook te zien in de showroom?

In de winkel in Vianen vindt u alle vloeren die op de website staan op groot staal, gemiddeld bijna 1m². Het kan voorkomen dat een staal (nog) niet in de winkel staat, dit kunt u zien bij het product met het icoontje 'staal in winkel'.

Kan ik stalen uit de winkel lenen om thuis te bekijken?

U mag te allen tijde stalen uit de winkel lenen om thuis in het juiste licht en met uw meubels en keuken te bekijken. De maximale termijn is zeven dagen en rekenen een borg van € 20 ,=. Deze krijgt u uiteraard netjes terug na retourneren van het staal.